Outdoor In

Prelepa priroda Ibarskog Kolašina dugo je nametala ideju razvoja turizma, ali sticajem okolnosti realizacija je započeta tek 2013. godine kada je grupa entuzijasta pokrenula inicijativu za razvoj turizma zasnovanog na aktivnostima na planinama, jezeru Gazivode i na reci Ibar. Ova inicijativa je nazvana “Outdoor In”, gde “Outdoor” predstavlja svetski poznatu reč za aktivnosti u prirodi, a “In” navodi na nešto što je inovativno i u skladu sa savremenim turističkim trendovima.

 

Za vrlo kratko vreme Outdoor In je postao prepoznatljiv brend, a Ibarski Kolašin poznata destinacija u oblasti aktivnog turizma. Razvoj atraktivnih turističkih proizvoda i inovativna promotivna kampanja u medijima i na društvenim mrežama doveli su do toga da za kratko vreme Ibarski Kolašin bude uvršten na turističku mapu regiona. Prema pisanju čuvenog Lonely Planet-a Ibarski Kolašin je uvršten u deset najatraktivnijih “skrivenih destinacija” na Zapadnom Balkanu.

 

Outdoor In je neprofitna inicijativa za razvoj Ibarskog Kolašina kao turističke destinacije. Sav profit koji se ostvaruje kroz pružanje turističkih usluga ulaže se u razvoj novih turističkih proizvoda i održavanje postojećih. Turističku infrastrukturu čine Via Ferrata Berim kao najatraktivniji turistički prozivod koji privlači pažnju gostiju iz celog sveta, ali i mreža od 120km planinarskih i biciklističkih staza, 252 putokaza, 10 portala, adrenalinska ljuljaška i letnjikovac na Berimu, kao i planinarski dom koji je u izgradnji.

 

Outdoor In takođe ima za cilj da radi na brendiranju Ibarskog Kolašina i severa Kosova kao poželjne destinacije za odmor i boravak, da promoviše saradnju među narodima i ljudima dobre volje, radi na zapošljavanju mladih i žena iz ruralnih sredina, ali i da čuva životnu sredinu i biodiverzitet Ibarskog Kolašina.

 

Dobrodošli!