“Zapali iz grada” na Via Ferrati Berim

Urednik portala Zapali iz grada, Nenad Nešić, uputio se put Via Ferrate Berim i put Kosova, po prvi put. Nenad prenosi svoja iskustva kroz jednu sjajnu i detaljnu reportažu koja daje odgovore na brojna pitanja koja, sigurno većina ljudi koji se razmišljaju o putovanju na Kosovo, danas ima.

“Nikada ranije nisam bio na Kosovu i osećao sam neku vrste sramote zbog toga. Svi se nešto busamo u grudi, kao ne damo Kosovo, tamo su naše svetinje i preci, ali realno se malo toga radi po tom pitanju. U najvećem delu Srbije, Kosovo se pominje samo pred izbore i još se može čuti  od huligana na utakmicama: „KO-SO-VO je srce Srbije“. Najmanje što sam mogao da uradim je da ga posetim i napišem reportažu.

Ruku na srce, nije tek tako jednostavno otići. Medijski pritisak je ogroman i konstantno nam pune glave sa polu informacijama i dezinformacijama. Nije mi bilo svejedno kada sam trebao da krenem na put sa BG tablicama i trudnom suprugom. Ali nakon provedenog vikenda tamo, mogu samo da kažem da sam se bezbednije osećao nego u nekim delovima Beograda.”

Pročitajte Nenadovo iskustvo i razbijte predrasude:

 

Via ferrata Berim